Agenda

02
feb

Bostraining jeugd

13:30 – 14:45
08
feb

3e Crosscompetitie bij AV Monnickendam

01
mrt

Indoorwedstrijd jeugd in Assendelft

07
mrt

Finale Crosscompetitie bij AV Castricum

10
mrt

Jurycursus avond 1

19:00 – 22:00
Toon volledige agenda

Facebook

Over AV Startbaan

Atletiek Vereniging Startbaan is een atletiek vereniging met ruim 500 leden en vrijwilligers. De atletiekbaan is gelegen aan de Startbaan in Amstelveen-Zuid en is eenvoudig en snel bereikbaar vanuit diverse randgemeenten.
AV Startbaan staat voor een breed aanbod van atletiek op verschillende niveaus: recreatief, wedstrijd en voor minder valide mensen.  Naast de diverse atletiek- en looptrainingen worden ook regelmatig wedstrijden georganiseerd.

Lees meer
Meer over de club

Oproepen

Trainers gezocht

AV Startbaan zoekt enthousiaste trainers voor de pupillen (6-10 jaar), junioren (11-14 jaar) en hardlopen voor volwassenen . Lijkt je dat wat en wil je graag helpen, lees dan verder en meld je aan.

Lees meer

Atletiek.nl

Iris Noëlle opent NK Junioren in Amersfoort
Vrijdagmiddag 19 juni Iris Noëlle onderdeel van de openingsceremonie van het NK Junioren in Amersfoort. Zij zingt dan live en a capella het Wilhelmus buiten op de atletiekbaan Schothorst. Iris Noëlle is een 24-jarige zangeres uit Amersfoort. Heel Nederland heeft kennis kunnen maken met Iris tijdens haar blind audition bij The Voice of Holland, die viral is gegaan. Eind vorig jaar schitterde zij op het Amersfoorts Sportgala en dit voorjaar werkt ze aan haar debuutalbum.
Eerste deelnemers op de Netl NK Cross site!
De inschrijving is al een tijdje open en begint op gang te komen,
Samen gaan we voor een schone sport!
Goed voorbereid voor een schone sport! Wil jij ook goed voorbereidt aan de start komen meld je dan aan voor de
De Brit Mahamed Mahamed en Bo Ummels winnen Abdijcross in Kerkrade
De 22-jarige Brit Mahamed Mahamed heeft zondag de lange cross mannen gewonnen tijdens de 56ste editie van de Abdijcross in Kerkrade. Bij de vrouwen won Bo Ummels de lange cross. Lange Cross De lange cross mannen had een spannend verloop omdat Jesper van der Wielen, Noah Schutte en Michel Butter het tempo zeer hoog hielden over de afstand van 10,5 km. De beslissing viel pas op het eind van de laatste ronde. Mahamed forceerde een gaatje en had aan de finish een voorsprong van vier seconden op Noah Schutte (Leiden Atletiek) met een sterk lopende Jesper van der Wielen (Cifla) direct daar achter. Michel Butter (AV Castricum) werd vierde en Tom Hendrikse (AAC) vijfde. De nationale marathonkampioene Bo Ummels (Unitas) had het knap lastig tegen Diana van Es (PAC) op de 7,4 km. Ook hier viel de beslissing pas in de laatste honderden meters in het voordeel van Bo Ummels. Op de derde plaats eindigde Marijke de Visser (Cifla). Korte Cross De korte cross vrouwen over 2,6 km werd een prooi voor de ontketende en sterk lopende Dagmar Smid (Prins Hendrik). Smid was in de eindsprint te sterk voor Britt Ummels (Unitas) die zeven seconden op de winnares moest toegeven. Op de derde plaats eindigde Merel van der Marel (Haarlemmermeer). Robin van Riel (Attila) was de sterkste op de korte cross mannen over 2,6 km voor Jelmer van der Linden (Statina) en Lars Gerritsen (Passaat). Junioren Bij de junioren won bij de jongens A Noah Baltus (SAV) voor Djoao Lobles (Noordkop) en Jesse Fokkenrood (Scorpio). Bij de meisjes A zegevierde Tess van Randtwijk (AV’34) voor Emmy van den Berg (Prins Hendrik) en Vera de Vries (Horror). Bij de jongens B ging de eerste plaats naar Stefan Nillessen (Cifla) voor Wouter van den Akker (ATC ’75) en Ids Korver (RT Eindhoven). Bij de meisjes B tenslotte won Marit Griep (Scorpio) voor clubgenote Bieke Schipperen en Hebe Chadwick (AV ’40). Volgende week is de laatste wedstrijd van het nationaal crosscircuit in Breda: de Mastboscross. Daarna volgt nog het NK cross in Emmeloord.
4e GOK Cross op NK Parcours bij Netl
Zaterdag 8 februari organiseert AV NOP de 4e cross van de IJsseldelta crosscompetitie. Deze cross is tevens de generale repetitie voor het NK parcours van 29 februari en 1 maart. Voor atleten die mee willen doen aan de NK Cross is dit een mooie mogelijkheid alvast het parcours te verkennen. Inschrijven voor deelname aan de wedstrijd kan via de website
Spelregels Nationaal Crosscircuit
De Atletiek Unie en het LOC Netl NK Cross willen deelnemers aan het Nationaal Crosscircuit er op wijzen dat sinds dit jaar volgens de spelregels deelname aan het NK Cross verplicht is om in aanmerking te komen voor de prijzen. Lees
Promotieprijs NOP naar Netl
Recreatiepark Netl de Wildste Tuin in Kraggenburg is onlangs onderscheiden met de promotieprijs van de gemeente Noordoostpolder. Volgens de jury laat Netl al jaren zien aan inwoners van de gemeente en vooral daarbuiten dat je met een enthousiast team van mensen van pionieren een feest kunt maken. En daarbij wordt volgens de jury vooral ingespeeld op het verrassen van de bezoeker. Hiernaast hebben bijzondere evenementen waaronder het Netl NK Cross er mede aan bij gedragen dat de de prijs dit keer naar Netl ging. Elke twee jaar De promotieprijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een persoon of een organisatie die heeft bijgedragen aan de naamsbekendheid en promotie van de gemeente Noordoostpolder.
Enthousiasme is groot voor volgend NK Cross in Kraggenburg
Afgelopen week plaatste regionaal dagblad de Stentor een leuk artikel over de voorbereidingen van het Netl NK Cross 2020. Naar verwachting om en nabij de duizend hardlopers doen over anderhalve maand mee aan het NK Cross bij Netl de Wildste Tuin in Kraggenburg. De organisatie is, net als vorige jaar, in handen van Atletiekvereninging Noordoostpolder (AV NOP). "We gaan verder met de puntjes op de i te zetten", zegt secretaris Ingrid Draaistra. Lees
Meer van Atletiek.nl