Allround atletiek voor de jeugd (4 t/m 15 jaar)

Wil jij super snel sprinten? Of waanzinnig hoog leren springen? Of misschien wel heel ver gooien? Dan ben je bij AV Startbaan aan het juiste adres. De jeugd traint bij ons allround. Dat wil zeggen: alle atletiekonderdelen komen aan bod. De trainingsgroepen zijn ingedeeld op leeftijd. Vanaf 4 jaar kun je al meedoen. Kijk in het overzicht van trainingstijden voor de groepsindeling.

overzicht trainingstijden

Iedereen mag 5 keer gratis en vrijblijvend meetrainen. In de meeste groepen kan dat direct en kun je het hele jaar door beginnen. In sommige groepen hebben we helaas een wachtlijst. Meld je aan voor een proeftraining door een e-mail te sturen. Vermeld naam en geboortedatum.

4 t/m 11 jaarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

12 t/m 15 jaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als je voor het eerst komt, kun je het beste ongeveer 10 minuten voor aanvang van de training aanwezig zijn in het clubhuis bij de atletiekbaan. Je maakt dan kennis met de trainers en mag meteen meedoen. Ouders / verzorgers kunnen tijdens de training desgewenst plaatsnemen in onze kantine met uitzicht op de atletiekbaan. We hebben voor pupillen een welkomstpakket klaarliggen met informatie over trainingen, wedstrijden, lidmaatschap en dergelijke. Het welkomstpakket kunt u ook downloaden.

Welkomstbrief (PDF, 82 kB)

Pupillenkalender (PDF, 512 kB)

Seizoensinformatie (PDF, 78 kB)

Wedstrijdinformatieboekje (PDF, 685 kB) 

 

Hardlopen voor volwassenen

Wilt u beginnen met hardlopen? Of doet u al langer aan hardlopen, maar wilt u de voordelen van het trainen onder begeleiding van professionele trainers? AV Startbaan biedt u verschillende mogelijkheden. Hardlopen op de atletiekbaan kan bij onze ‘Algemene Groep’. Geeft u de voorkeur aan het bos of de weg, dan is de ‘Lange-Afstand Groep’ de ideale keuze. Binnen deze trainingsgroepen kunt u meedoen op uw eigen niveau. Kijk in het overzicht van trainingstijden voor de dagen en tijden waarop getraind wordt. U bent het hele jaar door welkom voor een proeftraining. Vooraf aanmelden is niet nodig. Heeft u vragen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

overzicht trainingstijden

Regelmatig bieden we speciale arrangementen voor beginnende of gevorderde hardlopers in aanloop naar wedstrijden en evenementen. Wilt u gebruik maken van zo'n arrangement? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Allround atletiek voor volwassenen (vanaf 16 jaar)

Op recreatieve wijze alle atletiekonderdelen beoefenen (hardlopen, springen en werpen)? Dat kan! Op maandag- en vrijdagavond van 20:00 tot 21:30 traint de allroundgroep met atleten vanaf 16 jaar. Ook één keer per week meedoen is mogelijk. Proeftraining? Iedereen mag 5 keer gratis en vrijblijvend meetrainen. Beginnen kan het hele jaar door. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Liever ongebonden aan atletiek doen? Daarvoor kunt u iedere vrijdag terecht van 18:00 tot 19:00 uur. Op recreatieve wijze maakt u kennis met hardlopen, springen en werpen. Bedoeld als laagdrempelige trainingsgroep voor volwassenen van alle leeftijden die allround atletiek willen doen. U hoeft voor deze groep niet lid te worden van de vereniging, maar u koopt een strippenkaart van 10 trainingen voor €20,-. Uiteraard kunt u eerst vrijblijvend een proeftraining volgen. U kunt op elk gewenst moment beginnen.

overzicht trainingstijden

 

Specialisatie-atletiek (vanaf 16 jaar)

Er zijn verschillende groepen die zich richten op specifieke onderdelen, zoals sprint, hordelopen, discuswerpen, kogelstoten, speerwerpen, middenlange afstand, meerkamp, enzovoorts. Het is gebruikelijk om te starten in de allround trainingsgroep en van daaruit door te stromen naar de specialisatiegroepen. De trainers van de allroundgroep vertellen graag meer over de mogelijkheden. Direct instromen in de specialisatiegroepen? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

overzicht trainingstijden