IMG 5825b

Veel Startbaners van de lange afstandsgroep hebben meegedaan met de marathon maar ook meegeholpen bij de 42e editie van de TCS Amsterdam Marathon op 15 oktober 2017.
De 5 kilometer post werd bemenst om de lopers van duizenden bekertjes met water, Isostar, fruit en sponzen te voorzien.

Ook dit jaar draaide de vrijwilligers ploeg onder leiding van Joke Steensma als een geoliede machine.
Chapeau voor de vrijwilligers!

Op 14 september is op verzoek van het Sportbedrijf Amstelveen bij a.v. Startbaan gestart met de pilot RaceRunning. De pilot duurt tot en met 9 november van dit jaar.
En............de pilot is een succes.
We hebben 3 enthousiaste deelnemers die op donderdag van 19 tot 20 uur op de atletiekbaan komen trainen. Dat zijn Bernadette, Kay en Tess.
En zoals het er nu uit ziet, hebben zich inmiddels meer geïnteresseerden gemeld.


De training staat onder leiding van Maartje van der Weide. Edmond Pasman is het aanspreekpunt voor RaceRunning bij Startbaan en is gedurende de pilot ook op de baan aanwezig .
Maar zij kunnen het natuurlijk niet alleen, want de begeleiding van de deelnemers is één op één.
Daarom zijn we blij met Maike Koopman, fysiotherapeute, die niet alleen helpt maar bijvoorbeeld ook goeie adviezen geeft over de vraag of de deelnemer op een verantwoorde manier op de racerunner zit.
Kortom veel enthousiasme, zeker bij de deelnemers.
Na de pilot zal bekeken worden of Startbaan RaceRunning blijft aanbieden.

Winst en verlies liggen soms dicht bij elkaar. Bij estafette, het spannendste en misschien wel moeilijkste onderdeel van atletiek, geldt dat nog sterker. Op 23 september deden onze pupillen bij de Nationale Estafette Kampioenschappen op eigen baan mee voor de titel snelste estafetteploeg van Nederland. Podiumplaatsen waren er op de 10x40 meter en 4x40 meter. Verlies was er ook. We blikken terug met een lach en een traan.

2017 NEK pendelBC team

Op 30 september is oud lid Irene Sarneel - Simons overleden op de leeftijd van 74 jaar.

In 2005 werd Irene lid en kwam bij de LAG trainen. Zij bleek het lopen heel leuk te vinden en in 2008 liep zij op 65 jarige leeftijd haar eerste marathon in New York samen met een grote groep lopers van de LAG. Daarna zouden er nog verschillende marathons volgen.

Op de koudste 16e september ooit streden 24 pupillen van Startbaan om de kampioenstitel van alle atletiekverenigingen uit Noord-Holland. In een bijzonder spannende wedstrijd deed iedereen zijn uiterste best. Het resultaat is om trots op te zijn. Ondanks tegenslagen in de voorbereiding mochten drie van de vijf ploegen van Startbaan het podium op. Ook individueel waren er drie medailles. Bij elkaar is dat de beste prestatie van de afgelopen 9 jaar.

2017 pupfinale groep