Aangestoken door de trainingsweekenden voor pupillen en junioren en onze goede herinneringen aan trainingsweekeinden in het wat verdere verleden, stonden we afgelopen zaterdag in ons trainingskloffie in Soest.

Trainingsweekend groepfoto 2018

Maar liefst 32 pupillen van AV Startbaan deden op 17 maart mee aan de finale van de crosscompetitie. Met een wind rechtstreeks vanaf de Noordpool was het met recht een afsluiting van het winterseizoen. Onze bikkels hebben ontzettend hun best gedaan en dat leverde mooie prestaties op. Bij de jongens mini was er een prachtige vierde plek voor Stef. In het teamklassement mochten de jongens C de derde prijs mee naar huis nemen. Ook de jongens A1 bemachtigden een podiumplaats.

2017 2018 CrossFinale JPC

 

De pilot RaceRunning, een sport voor mensen met een lichamelijke beperking, is met succes in september vorig jaar afgerond

Daarom is Race Running vanaf 1 maart 2018 een onderdeel van de vereniging geworden.

Zie verder Racerunning

 

Zondag 18 februari was voor de pupillen een dag van records in de Ookmeerhal. Niet eerder deden er zo veel pupillen van Startbaan mee aan een indoorwedstrijd. Nog nooit verbeterden zij zo veel persoonlijke records op één dag. Voor het eerst hadden we een elektrisch startpistool. Heel fijn. En nog nooit zat er zo veel tijd tussen de eerste en laatste groep. Met elkaar maakten we er een mooie atletiekdag van. Een dag met verrassende prestaties.

2018 Indoor1 warming up

update 13 maart:

Zosja is inmiddels ontslagen uit de revalidatiekliniek.
Zij is nu druk aan het revalideren om aan haar terugkeer te werken.
Het gaat weer de goed kant op.

Indien iedereen zoals gebruikelijk de benodigde post voor de penningmeester naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. stuurt wordt dat goed opgevangen.
Zelf hoopt zij bnnen afzienbare termijn weer terug in de roulatie te zijn.

 

20180203 MelodyOp zaterdag 3 februari vond in de Galgenwaard in Utrecht de Winterindoor, georganiseerd door Hellas Utrecht, plaats. In tegenstelling tot baanatletiek, waarop een tartan (verende) ondergrond wordt gelopen of gesprongen, vindt indoor atletiek veelal plaats op veel verschillende ondergronden. Soms zijn die hard, dan weer wat zachter en dan kan je ook soms wel en soms niet met spikes je wedstrijd doen. Dat vergt dus veel aanpassing en is niet altijd heel makkelijk voor de atleten. In Utrecht kon met speciale indoor spikes (de puntjes) gelopen en gesprongen worden. Terwijl buiten de winterse buien naar beneden kwamen, bereiden de Startbaan pupillen en junioren zich voor op deze wedstrijd.

2017 2018 Cross3 MPBDe derde crosscompetitie van dit winterseizoen werd een wedstrijd vol verassingen voor de jeugd van Startbaan. Het was een ware speurtocht om de start te vinden; er stonden koeien op het parcours, sommige startnummers waren kwijtgeraakt en 12 pupillen waren geveld door griep. Maar alle fitte en aanwezige Startbaners lieten zich daar niet door van de wijs brengen. Op de mooie en zware route in de Hilversumse bossen werden fraaie prestaties neergezet: onder andere een 2e plek bij de jongens A1 en meisjes B; en een 3e plek bij de meisjes A1.

 

Indoor ApeldoornOok rond de jaarwisseling en daarna deden weer een aantal junioren en pupillen van AV Startbaan mee aan diverse indoorwedstrijden. In Apeldoorn op 7 januari (Kirsten, Stein en Romee), Amsterdam op 30 december (Romee) en Dronten op 29 december (Steven). Super prestatie van Kirsten door een nieuw clubrecord op de 800m te lopen van 2.13.24.